Negentig+

Het boek ‘Negentig+. Het verhaal en gezicht van een regio’ is - samen met een aantal exposities - onderdeel van het cultuur-historische Project 90+. Het boek bevat meer dan 40 verhalen en portretten van hoogbejaarden van negentig jaar en ouder uit bijna het hele Land van Cuijk.


Het zijn persoonlijke herinneringen, verteld vanuit de eigen beleving en de eigen beroeps- of werksituatie, met het accent op de tijd van de wederopbouw. Historisch interessant, maar vooral ook erg leuk om te lezen, omdat er regelmatig een glimlach rond de lippen zal verschijnen. Als het nodig is voor een beter begrip, is soms enige duiding of achtergrond van het verhaal aangebracht.


De ondervraagden zijn afkomstig uit twintig verschillende kern- en kerkdorpen van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis en Mill & St. Hubert. Het betreft ongeveer evenveel mannen als vrouwen. Bijna elke bejaarde is tweemaal geїnterviewd en per verhaal is er een onderwerpkeuze gemaakt. Zo is een tamelijk evenwichtig beeld ontstaan over de wederopbouw in dit gebied. Ieder verhaal in het boek omvat vier à vijf pagina’s.


Alle portretten zijn gemaakt door beroepskunstenares en portretspecialiste Else van der Sloot (Zie: www.artenelse.nl)


Het boek ‘Negentig+. Het verhaal en gezicht van een regio’ is hardcover, heeft 232 pagina’s, bevat 42 getekende portretten en kost € 29,95. ISBN 978-90-822891-0-7. Te bestellen in elke boekhandel middels het ISBN-nr of on-line via: www.dinternet.nl

HomeTrendletter.htmlTrendletter.htmlshapeimage_1_link_0
VorigeTrendletter.htmlTrendletter.htmlshapeimage_2_link_0
Volgende90plus-2.html90plus-2.htmlshapeimage_3_link_0